Print Friendly, PDF & Email

Viljestyrke og livsglæde efter krigen

Der lyder et brag og så bliver alting sort.
Mark vågner efterfølgende i en hospitalsseng på felt lazarettet – Uden ben…

Vi hører desværre jævnligt i nyhederne om krigens rædsler i Irak og Afghanistan, men det er sjældent offentligheden får yderligere information om soldaternes liv efter krigen. Og for de soldater, som bliver skadede og invalideret er livet pludselig en kæmpe udfordring og et “normalt” arbejde er mere eller mindre utopisk at forestille sig.

I en ny programserie på TV2, der starter 25. april får seerne mulighed for at stifte bekendtskab med 7 unge soldater, som har taget “skeen i den anden hånd” og forvandlet sig fra krigsinvalide til fuldblods racerkørere på holdet Team Wounded Racing.

Programmet “Jason og soldaterne” følger på nært hold op- og nedturene for de 7 kørestolsbundne soldater og deres mentor Jason Watt, der, som følge af en trafikulykke i 1999, selv sidder i kørestol.

På trods af at være lam fra brystet og ned fortsatte Jason Watt karrieren som professionel racerkører, og i en kombination af talent, viljestyrke og ekstrem stædighed fik Jason gjort op med fordommene og fik bevist overfor både sig selv og omverdenen, at handicappet ikke var nogen hindring.

I 2012 takkede Jason Watt ja til at være mentor og Teamchef for Team Wounded Racing (TWR), der stillede op i Danish Endurance Championship på lige vilkår med resten af den danske racing elite. Jasons erfaringer som professionel racerkører og kørestolsbunden har været en kæmpe hjælp i hele forvandlingsprocessen for TWR og alle folkene omkring.

Igennem den kommende programserie på 8 afsnit følger vi TWR’s udfordringer og oplevelser og der bliver efter hvert enkelte program mulighed for at chatte med hovedpersonerne via TV2’s hjemmeside.

I dag er Jason Watt pensioneret som Teamchef for TWR, da missionen om at opbygge en professionelt hold af racerkørere er gennemført. Selvføgelig har Jason stadig nær kontakt til TWR og folkene omkring, men han dedikerer bla. meget af sin tid på foredrag.

Du kan læse mere om Jason Watt’s foredrag her: Foredrag med Jason Watt.