Print Friendly, PDF & Email

Udvid dit autentiske jeg

Mange taler om autenticitet som noget, der skal komme fra hjertet. Du skal være ærlig overfor dig selv – du skal stå ved, hvad der føles rigtigt – du skal handle etisk, og du skal altid være dig selv. Indenfor ledelse er det især populært at tale om den autentiske leder.

Men hvad nu, hvis det ikke altid er dig at være anerkendende og lyttende, eller det ikke altid er dig at tænke målrettet? Hvad gør du, hvis du ikke af natur kan lide og tale højt i forsamlinger eller tage den svære samtale med en medarbejder, en kollega, en elev eller sågar din ægtefælle eller børn? Hvad gør du, hvis du gerne vil udvide din comfort-zone, men forblive autentisk? Hvordan udvikler du dig i det hele taget, hvis du skal være tro mod dit autentiske jeg?

I dette foredrag giver David Owe dig brugbare værktøjer til at udvide dit autentiske jeg.

Som menneske, både privat og professionelt, er det vigtig at udvikle sig, at tilpasse sig de opgaver hverdags- og arbejdslivet byder på. Derfor er det nødvendigt at arbejde med de dele af personligheden, der ligger udenfor ens comfort-zone. De dele, der umiddelbart virker u-autentiske.

Når man har stået på scenen som Romeo og har elsket Julie hver aften i to måneder, så er det rigtig svært at hade hende, når tæppet går for sidste gang. En spillet virkelighed bliver altså til reel virkelighed, hvis den får noget tid.

Don’t fake it till you make it
– fake it till you BECOME it.

David Owe arbejder med begrebet “spil dig selv bedre”. Forestil dig, at du spiller rollen som energisk, så du løber den tur rundt om søen, du egentlig ikke har lyst til. Når du har løbet turen tilstrækkelig mange gange, bliver det energiske efterhånden en integreret del af dig som person, og du er ikke længere ude af din autenticitets-cirkel – du har udvidet den.