Print Friendly, PDF & Email

Diversity Intelligence & Inclusive Leadership

Det er på agendaen i både dansk og internationalt erhvervsliv, at der skal flere kvinder i ledende stillinger, og der er stort fokus på området. Diversity Intelligence handler ikke bare om køn, men også om diversitet mht. verdens mange kulturer, religioner og verdensforståelser. I dette foredrag er kønsligestillingen i fokus. En ligestilling, der går langsomt – trods mange tiltag.

Vi kigger på forskning fra bla. CBS (Copenhagen Business School), McKinsey og ISS omkring diversitet og inklusion.

Sandja præsenterer Island som case, og som det land i verden der er #1 på World Economic Forums gender equality liste. Vi ser på ligestillingslovgivningen, på Halla Tomasdottier, Islandsk præsidentkandidat i 2015, og diskuterer andre cases og problematikker.

– Hvorfor er diversitet godt for forretning?
– Hvorfor lykkedes vi ikke med den agenda?
– Unconscious bias – og hvordan bearbejder vi vores kulturelle performative køns bias?
– 
Topledelsesadfærd, shaming og ubevidste begrænsninger
– 
Inkluderende ledelse – hvad er det, hvordan gør vi?
– 
Samspil – hvordan løfter vi i flok
– 
Barrierer til inkluderende ledelse: Frygt, magt, afmagt

Desuden kommer Sandja Brügmann ind på Conscious Leadership modellen Over og under stregen, processen The Many *I*s, The Courage Tool og andre processer unconscious bias clearing, observation, shadow work processer, dialog, diskussion og evt. løsningsorienteret handlingsplan i virksomhedsregi (workshop-regi).

I dette foredrag leverer Sandja en ‘straight talk’ og udtrykker sandheder, der ofte ties væk, for at skabe åbenhed, dialog, psykologisk tryghed, tillid og gennemarbejde den underliggende frygt og forvredne adgang til magt, der er en stor del af problemet i dag.