Print Friendly, PDF & Email

Din teenager skal coaches, ikke opdrages

Arne Nielsson er ti-dobbelt verdensmester og olympisk sølvvinder i kanoroning og har siden 1996 arbejdet som professionel coach og foredragsholder for primært erhvervs- og idrætsfolk. Over emnet “Viljen til sejr” har han holdt foredrag for mere end en kvart million mennesker.

Med foredraget -“Din teenager skal coaches, ikke opdrages”- tager Arne Nielsson udgangspunkt i hans bestseller af samme navn, hvor tesen er, at du som forældre skal ændre din adfærd, din måde at agere på, i forhold til det der sker med dit barn, som er på vej ind i de voksnes rækker – det betyder, at din teenager skal til at finde sin egen identitet, sine egne holdninger, og er nu i gang med at løsrive sig fra dig som forældre. Det er en hård proces for rigtig mange forældre.

På foredraget får du inspiration, viden og forståelse for, hvad det er, der sker med din teenager, hvorfor det, der sker, sker, hvilke forventninger teenageren har til din rolle, hvad du selv kan og bør gøre, hvordan I som forældre/par/samboende eller skilte, kan og skal give retningslinjer for jeres teenagere.

Det vigtigste i fasen er, at vi forstår, at vi som forældre, skal være ressourcestærke i den for dem meget svære periode.

Derudover får du også inspiration til: Hvordan får du overskud? Hvordan kan du påvirke dig selv følelsesmæssigt, så du reagerer hensigtsmæssigt, når der opstår situationer, du ikke havde forventet? Såsom de svarer igen, at du bliver lukket ude af teenagerens liv, det at de kommer for sent hjem, ikke rydder op, tager alt, hvad du gør for givet, hele alkoholpolitikken etc.. Så det er ikke fordi, du mangler udfordringer. Det, der er målet, er at give dig værktøjer til at tackle dem hensigtsmæssigt.

Læs mere om Arne Nielsson her: Foredrag Arne Nielsson.