Print Friendly, PDF & Email

Det indre lederskab

Når medarbejderne tager ansvar for helheden

Har du nogensinde iagttaget en stor flok fugle lette på samme tid…..og set hvordan 40% af dem flyver ind i hinanden og falder ned igen? Nej, vel! Hvad er det de kan, som vi kan lære af, når vi skal arbejde sammen på en arbejdsplads?

Konceptet Det indre lederskab er en samarbejdsform, der kan tilgodese både de øgede krav til effektivitet samt den følelsesmæssige side af det at være et menneske i udvikling. Den seneste research viser, at medarbejdere udfører et langt mere dedikeret arbejde, når de samtidig oplever en øget udvikling af deres personlige kompetence. Dette foredrag viser vejen til en dybere forståelse af de elementer, der skal til for at denne ønskedrøm kan blive til virkelighed.

I takt med udviklingen i erhvervslivet er det naturligt, at også ledelsesformerne må ændre sig, så de kan tilgodese de nye betingelser. Nogle skift er større og mere vidtrækkende end andre, og den forandring, vi i dag står overfor, kan med rette kaldes en af de helt store, for når vi siger selvledelse, er der tale om et paradigmeskift. En gammel forståelse er på vej ud, og en ny samarbejdsform er først nu ved at tone frem.

Der skal noget til at drive en hver forandring, og når det handler om så markante forandringer, som dem vi står overfor, skal der virkeligt ruskes op i alle de gamle tankesæt på én gang.
Der er to hovedårsager til det paradigmeskift, vi oplever. Den ene er det forandringstempo, vi alle oplever, og den anden er vores ønsker og krav om et udviklende arbejdsliv.

Med mere end 18 års erfaring som konsulent, med speciale i empowerment og ledelse af selvledende medarbejdere, erSebastian Nybo en af de førende eksperter inden for dette komplekse område. Han har også skrevet bogen Det indre Lederskab om netop dette emne.

I oplægget kommer Sebastian Nybo ind på følgende centrale elementer:

– Hvorfor øger selvledelse produktivitet – ny forskning giver svaret
– Sådan inddrages de ressourcestærke medarbejdere i empowermentprocessen
– Den optimale empowermentproces – fra A til Å
– De 5 klassiske faldgruber – lær hvordan du undgår dem

I fremtiden skal processerne ledes af den, der på det pågældende tidspunkt har den største kompetence inden for det område, gruppen på det pågældende tidspunkt arbejder med – ligesom fugleflokken ledes af forskellige fugle. På den måde sikrer man sig mod de enøjede beslutninger, der i dag koster virksomheder milliarder af kroner.

Læs mere om Sebastian Nybo her: Foredrag Sebastian Nybo.