Print Friendly, PDF & Email

CV

2010 –
I det daglige arbejder Signe Wenneberg som kommunikationsrådgiver for kunder indenfor livsstil (herunder mode, design og fødevarer) og alt, hvad der har med grønt forbrug at gøre. Det ved hun rigtig meget om – og kan kommunikere ret klart til målgrupper, som vil købe økologiske salater, sælge god mælk, omlægge haver, genanvende regnvand, bygge bæredygtigt, købe de rigtige planter/fliser/cremer – eller til en organisation, der skal omlægges til at tiltale flere yngre grønne forbrugere.

Ud over sit job som kommunikationsrådgiver kender du måske Signe Wenneberg som journalist, klummeskribent og foredragsholder. Signe optræder af og til på tv.

Signe Wenneberg har siden 2008 været opstillet til Folketinget for S i Gentoftekredsen/Københavns Omegns Storkeds.

April 2008 – til og med 2009
Selvstændig PR-rådgiver med eget firma og kunder især indenfor livsstil, mode, forbrug, fødevarer, design, kultur, livsstilssygdomme og grøn livsstil. B. Blev folketingskandidat (S) i Gentofte (Københavns Omegns Storkreds) 1.april 2008. C. Blev indehaver af havebutikken Signe Wenneberg Kongens Have – en lille havebutik i Kronprinsessegade 15. D. I en overgangsperiode fungerede som redaktør for MAD&venner. E. Havde Dansk Supermarked som superkunde – især med fokus på haveredskaber og gode råd til havecentrene og Bilkaavisen. F. Fortsatte som skribent i Bo Bedre og som klummeskribent i Ugebladet Søndag. F. Udgav endnu en havebog – denne gang om haveterapi.

2007-2008
Frem til april 2008: Administrerende direktør i mediebureauet Vizeum, som er en del af det store internationale kommunikationshus Aegis Media, der er fyldt med gode hoveder. Arbejdede blandt andet for at få mediebudgetterne til at svinge sammen med medieindhold i partnerskaber mellem det redaktionelle og de kommercielle. Fokus på PR i sammenhæng med mediebudgetter.

2000 – 2007
Selvstændig kommunikationsrådgiver, tv-vært, tv-tilrettelægger, tekstforfatter, journalist, foredragsholder. Forfatter til en del bøger. Fokus på PR og rådgivning i virksomheder inden for mode, livsstil, fødevarer, forbrug, miljø, byggeri, have, bolig – og livsstilssygdomme (jeg var i de år ekspertskribent vedr. diabetes 1+2 hos Novo Nordisk). Fast klummeskribent i Ugebladet Søndag pr. sommer 2006. Fast haveskribent i Bo Bedre – fra 2007. To år på Ude&Hjemme med havebrevkasser mm fra 2004-2006. Brevkassebestyrer på Novo’s site Alt om Diabetes. Desuden et år som formand for Miljømærkenævnet – Svanen og Blomsten (udnævnt af Miljøministeren).

1999 – 2000
Ansat som chefkonsulent og kommunikations- rådgiver i Kjaer&Kjerulf A/S med ansvar for at etablere/rekruttere til en kommunikationsafdeling. Kommunikationsopgaver. Freelanceskribent. Forfatter.

1996 – 1999
Freelanceskribent med mange forskellige kunder – fra ministerielle pjecer og projekter til artikler i dagblade og magasiner. Desuden columnist på Alt for Damerne i tre år.

1996 – 1997
Undervisningsassistent på overbygningen på Københavns Universitet, Carsten Niebuhr Instituttet. Vejleder for Ph.D.-skrivende i creative writing. Freelancejournalist. Dertil underviser på diverse skrivekurser og holdt en del foredrag.

1995
Redaktionschef på TV2-programmer om mode og livsstil.

1991 – 1995
Vandt i 1992 kronikkonkurrencen Kulturens Pris? Efterfølgende ”fast freelance” – klummeskribent og kulturjournalist på Dagbladet Politiken i en del år. Du kan måske huske, at jeg skrev de årlige Hot&Not-lister, I-Byen-klummerne og store interviews.

Uddannelse
1998
Afsluttede alle eksaminer på overbygningen på Retorik på Københavns Universitet med et meget højt gennemsnit. Skrev speciale om debatkultur og debatmotivation, men afleverede aldrig, da jeg i stedet blev indlagt med 2-årigt barn med diabetes med efterfølgende sygepasningsorlov i et halvt år. Har arbejdet lige siden… og har aldrig afleveret specialet. Jeg understeger – jeg er ikke, og har aldrig påstået – at jeg er cand.mag..

1995
Bachelor i Retorik med Kulturjournalistik og Videnskabsteori.

1987
Student fra Haslev Gymnasium.

Bestyrelser, medlemskaber og netværk

April 2011
Udnævnt af Danmarks Naturfredsningsforening som Vandambassadør. Er med til at sætte fokus på at vi skal værne om vores drikkevand og opføre os mere miljørigtigt i haverne (og i landbruget, tak)

Fra 2010 og frem
Velgørenhedsambassadør for “Verdens Døtre” – projekt under Danmission, hvor jeg rejser ud i verden og sætter fokus på kvinder og pigers rettigheder

Fra 2009 og frem
Talsperson for FSC-mærket træ – handler om at vælge det miljørigtige alternativ
Talsperson for Dansk Flygtningehjælp – samarbejder om projekt Signes Spirer
Medlem af Røde Kors Klub 100 – Klub 10 2009

Fra 2005 og frem
Formand og stifter af Albrightgruppen – Madeleine Albright har været rollemodel for dette netværk, der blev stiftet i 2006. I 2008 besøgte M. Albright gruppen i København og takkede ja til at være æresmedlem. Jeg holder mange foredrag om at opbygge netværk (netværk i virkeligheden –  og netværk på nettet)

Medstifter af High Performance Institute. Fra 1996 og fortsat. Valgt til bestyrelsen 2006-2008

Medstifter af Øst for Gener, et netværk. Fra 1994 til 2007

Formand for Miljømærkenævnet 2004-2005 (miljømærkningsordningerne Svanen og Blomsten)

Medlem af Vallekilderådet – den alternative globaliseringstænketank 2005

Medlem af den tidligere Statsminister Poul Nyrups Marienborg Tænketank 1999-2002

Medlem af Ligestillingsministerens tænketank 2000-2001

Bestyrelsesmedlem i Center for IT-forskning. Fra 1999-2000

Medlem af Socialdemokratiet